Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 травня, 14:14
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/03/na-kirovogradschini-stvorjat-230-brigad-dlja-imunizatsii-dikih-m-jasoidnih-tvarin-schob-zapobigti-poshirennju-skazu.htm
новини, 3 травня, 14:14

На Кіровоградщині створять 230 бригад для імунізації диких м’ясоїдних тварин, щоб запобігти поширенню сказу


В області проведуть посиленні заходи щодо пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин від сказу. Для цього сформують 230 бригад із залученням органів місцевого самоврядування, працівників філій ДП "Ліси України", організацій "Українське товариство мисливців і рибалок", комунальних підприємств.


Про це повідомив під час наради з питань соціально-економічного розвитку області заступник начальника Кіровоградської ОВА Юрій Миколаєнко.


"Нездійснення заходів з регулювання чисельності червоної лисиці сприяє погіршенню епізотичної ситуації в регіоні, та поширенню сказу. В області спостерігається висока щільність популяції цієї тварини, в окремих районах (Кропивницький та Голованівський) норма перевищує в 5-6 разів", - зазначив Юрій Миколаєнко.


Крім того, в області вже посилили вакцинальні заходи серед свійських тварин. Зокрема, з початку року спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини проти сказу щеплено понад 50 тисяч собак та котів.

https://t.me/kirovohradskaODA/19302


365Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: