Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 травня, 14:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/03/u-kropivnitskomu-zapuskajut-bezkoshtovni-kursi-angliiskoi-dlja-pereselentsiv.htm
новини, 3 травня, 14:59

У Кропивницькому запускають безкоштовні курси англійської для переселенців


Освітньо-культурна та волонтерська мережа Гончаренко центр спільно з Державною службою зайнятості запускають безкоштовні курси англійської мови для вимушених переселенців у Кропивницькому. Учасники зможуть опанувати англійську на рівні А2 та використовувати її для роботи й навчання. 


За словами директорки простору Вікторії Талашкевич, проєкт спрямований саме на вимушених переселенців, оскільки знання іноземних мов здатне суттєво посилити позиції кандидатів на ринку праці.


«Ми прагнемо, аби всі українці мали доступ до якісної та безкоштовної освіти. Особливо важливо підтримати тих, хто через війну опинився у скрутному становищі — вимушених переселенців. Ми запустили цей проєкт, аби допомогти їм почуватися більш впевнено на співбесіді та розглядати вакансії, в яких знання іноземних мов є обов’язковим», — зазначають у Гончаренко центрі Кропивницький.


Там також додають: окрім Кропивницького, проєкт запустили ще в 7 містах України: Тернополі, Дніпрі, Рівному, Києві, Миргороді, Івано-Франківську та Одесі. У майбутньому спільні курси планують розширити на всі регіони країни та запустити в онлайн-форматі.


До участі в проєкті запрошують українців з числа ВПО, які мають мінімальні знання англійської або ж не володіють мовою взагалі. Упродовж навчання всі учасники зможуть досягти рівня А2, на якому людина здатна розуміти усну й письмову мови та підтримувати комунікацію з колегами.


«Фактично це впевнений фундамент, маючи який людина може продовжити навчання для переходу на В1 із репетитором чи в мовній школі, або ж перейти до самостійного вивчення мови. Зробити це з нуля самому практично нереально, а ось із А2 — більш ніж можливо. Крім того, цього рівня знань абсолютно достатньо, аби вести ділове листування чи спілкуватися наживо», — додають в освітній мережі.


Аби долучитися до освітнього курсу у Кропивницькому, достатньо заповнити форму за цим посиланням. Також організатори передбачили можливість запису на майбутнє: для навчання в онлайн-форматі або в інших містах, де працюють Гончаренко центри. 


1020Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: